Raadhuis voor de Kunst, Velsen Zuid

2018

Haarlems Dagblad, 16 maart 2018

Liefhebbers van kunst en natuur kunnen hun hart de komende weken ophalen bij het Raadhuis voor de Kunst in Velsen-Zuid. Collectief 't Scheepje exposeert daar vanaf aanstaande zondag met foto's en schilderijen.
De natuur is de verbindende factor tussen het werk van de vier deelnemende kunstenaars. ,,De kleuren, een prachtige lucht, de contrasten; de natuur heeft zoveel te bieden”, zegt Hans Peeters, één van de vaste leden van het collectief. Van zijn hand is onder meer de olieverfserie 'Dood hout' te zien, waarin hij dode bomen vastlegde. ,,Ik ben daarvoor vanuit Limburg via de Veluwe naar de Waterleidingduinen gegaan. Eén dode boom in een zee van groen, dat fascineert me. Door het ontbreken van bladeren, worden de lijnen van de boom heel goed zichtbaar. Een beetje zoals bij een naaktportret de vormen van het lichaam duidelijker worden.”
In de expositie is ook werk te zien van Lida van Wickeren, die in onder meer architectuur en natuur zoekt naar kleurrijke afbeeldingen. Tim Peeters is nieuw in het collectief en brengt in zijn werk de liefde voor de natuur en fotografie samen met weidse landschappen of juist details. Fotograaf Hans Janssen toont in het Raadhuis voor de Kunst zijn tulpenserie in zwart/wit.

Collectief 't Scheepje is voortgekomen uit een groep kunstleerlingen. De naam van het collectief is een knipoog naar de achternaam van hun tekendocent. ,,Maar een zeilboot heeft ook iets van op- en afstappen”, zegt Hans Peeters. ,,Lida en ik zijn de vaste bemanning van de boot. Dit keer hebben we twee 'opstappers' meegenomen.”

Het is de tweede keer dat 't Scheepje in het Raadhuis voor de Kunst een verkoopexpositie houdt. ,,De ambiance is hier prachtig. Onze expositie is een goede reden om hier eens binnen te stappen”, aldus Peeters.

De expositie wordt geopend op zondag 18 maart om 16 uur. Daarna is deze tot en met 15 april te bezichtigen op vrijdag tot en met zondag en op Tweede Paasdag van 13 tot 17 uur. Het Raadhuis bevindt zich aan de Torenstraat 7 in Velsen-Zuid.

Verwilderde tuin (verkocht)

 

Vier seizoenen

 

Agatha

 

Koralen

Ver weg

China

hoekje met kleine werkjes